A Microsoft Teams linux rendszerre

A Microsoft Teams linux rendszerre

Linuxon szeretnéd használni a Microsoft Teams-t? Örömmel tudatjuk veled, hogy létezik Microsoft Teams linux rendszerre és a telepítése is nagyon egyszerű. A Linuxot leggyakrabban a FOSS-szal (szabad nyílt forráskódú szoftver) hozzák összefüggésbe. Bár a teljes PC-piac viszonylag kis részét teszi ki, a Microsoft az utóbbi években egyre nagyobb elismerést és támogatást mutat a platform iránt.

A legújabb a Microsoft Teams hivatalos asztali kliense Linuxon, amely a távoktatás térnyerésével 2020-ban különösen előtérbe kerül. Volt már néhány nem hivatalos alkalmazás, amelyek egyszerűen konténerbe csomagolták a webes alkalmazást, de most már van egy hivatalos is, amelyet használhatunk. A használatba vétel is gyerekjáték, lássuk is melyek a Microsoft Teams linux telepítésének lépései…

 

A Microsoft Teams linux telepítése

A Microsoft kétféle formában, .deb és .rpm formátumban kínál egyszerű csomagot letölteni a weboldaláról Debian és Red Hat alapú rendszerekhez. Jelen esetben a Debian csomagot nézzük meg és telepítjük Ubuntu 20.04-re. Az első lépés tehát, hogy a Linux disztróhoz szükséges csomagot letöltsük a számítógépünkre. Miután elmentetted, több lehetőséged is van a telepítésre.

 

A szoftver telepítőjének használata

A Teams csomag telepítésének talán legegyszerűbb módja a GNOME Software telepítője. Miután a csomag letöltődött a számítógépedre, a telepítés gyerekjáték.

A Teams csomag telepítésének talán legegyszerűbb módja a GNOME Software telepítője

 • Keresd meg a letöltött csomagot a számítógépen.
 • A megnyitáshoz kattints duplán.
 • A csomag most megnyitja a GNOME Software alkalmazást.
 • Kattintson a telepítés gombra.

Ez minden, amit tenned kell. A telepítő most lefut és ha végeztél, már csak be kell jelentkezned a Teams-be.

 

A terminál használata a Teams linux telepítése során

Ha a terminálban töltöd az életed és inkább a Teams csomag telepítésére használnád, természetesen megteheted. Itt a parancssor segítségével fogjuk telepíteni a fentebb letöltött .deb csomagot.

 • Nyissunk meg egy terminál ablakot.
 • Cd a letöltésed mappájába, esetünkben a letöltések mappába:
  cd ~/Downloads
 • A csomag telepítéséhez írjuk be a parancsot:
  sudo dpkg -i teams*.deb
 • Add meg a jelszavad.

A telepítő most lefut és ha elkészült, elindíthatod az alkalmazásod fiókjából vagy a terminálon keresztül. A Microsoft Teams telepítése Linuxra ilyen egyszerű.

Ez az útmutató az Ubuntura telepített Debian csomagra vonatkozott, így a lépések kicsit eltérőek lehetnek, ha más disztribúciót használsz. De mivel a Microsoft a csomagokat a weboldalán keresztül teszi elérhetővé, elég egyszerű folyamat a telepítés.

 

EZ IS ÉRDEKELHET: