Miért olyan népszerű a Linux Lite?

Miért választják olyan sokan a Linux Lite -ot?

Mi a Linux Lite pontosan és miért válasszuk a Windows és más operációs rendszer helyett? A Linux Lite egy nagyon egyszerű linux disztró, néhány csodálatos funkcióval. A név is azt sugallja, hogy ez egy „könnyű” eszköz, amely nagyon könnyen használható.

Az izgalmas a Linux Lite-ban az, hogy lenyűgözően megnövelt teljesítményt nyújt, egy elegáns felhasználói felülettel és egy sor olyan hatékony eszközzel, amely még a linux újonnan érkezőket is arra ösztönzi, hogy a linuxot a mindennapi életükben könnyebben használják és könnyen testre szabhatják, a saját ízlésük szerint.

Ez teszi a Linux Lite-ot egyértelmű választássá azon Windows-felhasználók számára, akik Linuxra szeretnének váltani.

 

A Linux Lite felhasználói felülete

Az Xfce desktop elsősorban teljesítményorientált.

A Linux Lite felhasználói felülete

Kapunk egy sötét témát is, ami igen elegánsra sikerült. Egyszerű és ismerős felülete alternatív operációs rendszerként mutatja be magát a Windows felhasználók számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy kipróbálják a Linux Lite-ot.

Kapunk egy sötét témát is, ami igen elegánsra sikerült-Linux Lite

Kapunk egy sor háttérképet is, amelyek itt gyönyörűen néznek ki. A Linux Lite egy kis widgetet is tartalmaz, amely a rendszerösszefoglalót mutatja. A felhasználói felület terén a Linux Lite komoly pontokat szerez, mert egy ismerős felhasználói felületet biztosít, amely egyszerű, mégis vonzó.

Telepítési útmutató itt

 

Erőforrások:

Új életet lehel a régebbi számítógépekbe.

Sebesség

Láthatóan gyorsabb, mint a legújabb Windows. Egymás mellett az alkalmazások megnyitása, az alkalmazások közötti váltás és az általános reakciókészség jobb a Linux Lite-on.

 

Erőforrás-felhasználás

Mindössze 500 MB RAM-ot használ és maga az operációs rendszer üresjáratban nagyon kis mértékben használja a CPU-t. Ez azt jelenti, hogy szabadabb erőforrások állnak rendelkezésre, bármit is csinálsz a számítógépen, ami jobb élményt eredményez számodra.

Az erőforrás-felhasználás hatékonysága nagyon fontos a régebbi és kisebb teljesítményű számítógépek esetében. Míg a legtöbb operációs rendszer elviselhetetlen lesz egy régi hardveren, a Linux Lite jól fog futni. Az olyan mindennapi feladatok, mint a videók nézése és a dokumentumok szerkesztése gond nélkül elvégezhetők.

 

Ha laptopról beszélünk – Az akkumulátor élettartama

Az elektromosság meglehetősen értékesebbé válik, ha egy laptop akkumulátorában van. A legtöbb Xfce disztró, beleértve a Linux Lite-ot is, jobb vagy hasonló az akkumulátor fogyasztása, ha a Windows 10-hez hasonlítjuk.

Az akkumulátor üzemideje talán nem a legjobb, de panaszra itt sem lehet okunk. Könnyen az egyik legjobb választás, ha az akkumulátoros üzemidő döntő fontosságú számodra.

 

Jellemzők és használhatóság:

A lenyűgöző teljesítmény mellett néhány csodálatos eszközt is ad, amelyek megkönnyítik a Windowsról Linuxra való átállást. A fejlesztői figyelemre méltó hangsúlyt fektettek a használhatóságra. Számos eszközt és funkciót hoztak létre annak érdekében, hogy az átlagfelhasználó számára könnyebben használható legyen.

Rögtön a dobozból kivéve számos előre telepített alkalmazást ad, amelyek egyetlen kattintással azonnal használhatóvá teszik. Mivel a legtöbb Windows-felhasználó nem ismeri a Linux szoftverek alternatív neveit, a szoftverek neve helyett a menüben az általános nevük – illetve az, hogy az adott szoftver mit csinál – szerepel. Így könnyű a navigálás és a dolgok felkutatása.

A linux motorháztető alatt rengeteg mindent lehet csinálni. Csak tudni kell, hogy mit és hogyan kell. A fejlesztői sokat tettek azért, hogy a Linux Lite-ot mind a tapasztalt linux-felhasználók, mind az újonnan érkezők számára könnyebben használhatóvá tegyék, és ez az erőfeszítés egyértelműen a jobb használhatóságot eredményez.

 

A Linux Lite rendszer-stabilitása és a szoftver rendelkezésre állása:

Nagyon megbízható a Linux Lite, amely az Ubuntu 20.04 LTS verzióján alapul, amely a következő 5 évben támogatott lesz. Hosszú ideig kap biztonsági és csomagfrissítéseket is. És amint megjelenik az új verziója, a Lite Update segítségével teljes rendszerfrissítést végezhetünk. Elsősorban az Ubuntu szoftvertárakat használja. Így rengeteg Linux-szoftverhez juthatsz hozzá és nagyjából bármit telepíthetsz közvetlenül a Synaptic csomagkezelő segítségével, amire szükséged van.

További szoftverek telepítéséhez használhatsz PPA-kat és deb csomagokat is. Mivel a Linux Lite Ubuntu alapú és nagyon könnyű, ezért optimális jelölt a linux játékhoz. A Steam és a Steam játékok remekül működnek rajta. A Steam hatalmas könyvtárral rendelkezik linux játékokból. Csak engedélyezd a Steam Play-t a Steamen, és a legtöbb Windows exkluzív játék települ és úgy fut, mintha Linux natív lenne.

Ugyanolyan egyszerű telepítéssel rendelkezik, mint az Ubuntu. Minden lépés és opció könnyen érthető. Miután befejezte a telepítést, a Lite Welcome üdvözöl, amely segít beállítani a számítógépet a megfelelő illesztőprogramokkal, beszerezni a legújabb frissítéseket, beállítani egy visszaállítási pontot, és kiválasztani egy sötét vagy világos témát. A Linux Lite egy kiváló operációs rendszer, amely néhány igazán hasznos dologgal rendelkezik.

Ez egy megbízható rendszer, amely jól néz ki, nagyszerűen működik és igazán könnyen használható. Diákoknak, fejlesztőknek, otthoni felhasználóknak és vállalkozásoknak egyaránt megfelel. És persze remek választás a régi hardverek újjáélesztésére is. Talán nem egy futurisztikus operációs rendszer innovatív technológiával, de első osztályú abban, hogy nagyszerű számítástechnikai környezetet és kifinomult élményt nyújtson ma.

 

EZ IS ÉRDEKELHET: