A Kubuntu linux disztribúció áttekintése

A Kubuntu linux disztribúció áttekintése

A Linux disztribúciók hatalmas listája áll a felhasználók rendelkezésére, és ezek a disztribúciók nem korlátozottak a különböző rendszerekhez való kompatibilitásuk és jellemzőik miatt. Az olyan Linux disztribúciók, mint az Arch Linux, Ubuntu, Debian, Fedora, Lubuntu, Kubuntu egyedi lehetőségeket és funkciókat kínálnak a felhasználóknak.

Sokan a Kubuntu felé fordulnak a kompatibilitás miatt.

Mégis, mindig van egy olyan érv, hogy a Kubuntu az Ubuntun alapul, és kevésbé alkalmas, mint az Ubuntu. De kezdjük az elején…

 

Mi a Kubuntu?

A Kubuntut fejlesztők, fordítók, tesztelők és támogatók globális közössége tervezi és fejleszti, az Ubuntu alapjain. Az ilyen szoftvereknek ingyenesen elérhetőnek kell lenniük, hogy bárki használhassa a saját helyi nyelvén, és könnyen testre szabhassa a rendszere követelményeinek megfelelően.

Ez a Linux disztró is ugyanazt az alaprendszert használja, mivel az Ubuntu projekt egyik alrendszere. Ez egy nyílt forráskódú és ingyenes operációs rendszer, amely egyedi jellemzői miatt jól használható a Windows vagy a macOS alternatívájaként. A Kubuntu a GNOME helyett KDE plazma desktopból áll, és jó alkalmazáskészletet kínál.

Ez az operációs rendszer irodai, grafikai, zenei, fényképezési, e-mail és termelékenységi funkciókat kínál a telepítésben, így a felhasználók fantasztikus kényelmet kaphatnak. Különböző előre telepített alkalmazásokkal is rendelkezik Gwenview, Kmail, LibreOffice, Firefox, és további Discover software center alkalmazások telepítése.

A legfontosabb, hogy ez egy mobilkész Linux disztró, ami azt jelenti, hogy a felhasználók könnyen összekapcsolhatják az asztali gépüket a telefonnal.

A Kubuntut fejlesztők, fordítók, tesztelők és támogatók globális közössége tervezi és fejleszti

 

A Kubuntu jellemzői

Íme a kínált funkciók listája:

  • A felhasználók könnyedén böngészhetnek az interneten a Firefox segítségével.
  • Könnyen böngészhetnek a fájlokban és a képekben.
  • Rendelkezik egy termelékenységi csomaggal, és a felhasználók gyorsan megnyithatják vagy elolvashatják a dokumentumokat.
  • Van egy egyszerű csevegési lehetőség az asztalon.
  • Kiemelkedő videó- és zenei funkciókkal rendelkezik.

A telepítési útmutatót itt találod

 

Mi az Ubuntu pontosan?

Az Ubuntu Desktop a Canonical által fejlesztett Linux-disztribúció, és az egyik legnépszerűbb disztribúció, köszönhetően egyszerű használatának. Emellett az egyik legjobb választás azok számára, akik most kezdenek el ismerkedni a Linuxszal. A szerver kiadás, amire itt most nem fogunk koncentrálni, az internetes szerverek többségében is ez működik.

Ez egy operációs rendszer, amelyet a Linux kernelből, a Linus Torvalds által 1991-ben létrehozott UNIX-szerű rendszerből fejlesztettek ki. A Linux disztribúciók általában ingyenesek és nyílt forráskódúak, és sokuk remek alternatívája az olyan népszerű operációs rendszereknek, mint a Windows és a macOS.

Az Ubuntu Alapítványt 2004-ben egy dél-afrikai-brit fejlesztő és vállalkozó, Mark Shuttleworth hozta létre.

Egy felhasználóbarátabb Linux-disztribúciót akart létrehozni, mint a Debian, amely akkoriban nagyon népszerű volt a Linux-felhasználók körében. Azonban köztudottan nehéz volt telepíteni, és az Ubuntu Alapítvány azon dolgozott, hogy ezt orvosolja. Mivel a Debian nyílt forráskódú volt (és még mindig az), Shuttleworth azt vette alapul operációs rendszeréhez, és Ubuntunak nevezte el. (Bővebben a Linux disztribúcióról)

 

Kubuntu Vs. Ubuntu összehasonlítva és melyik a jobb?

A Kubuntu és az Ubuntu közötti jelentős különbség a GUI, avagy grafikus felhasználói felület. A Kubuntu a KDE-ből áll, ami K Desktop Environment néven ismert, és a Windows megjelenését utánozza, az Ubuntu viszont GNOME-t használ, ami nem hasonlít a Windowsra.

Egy kicsit gyorsabb, mint az Ubuntu, mert mindkét Linux disztró a DPKG-t használja a csomagkezeléshez, de a különbség a rendszerek GUI-ja. Ezért a Kubuntu tökéletes választás lehet azok számára, akik Linuxot szeretnének használni, de más típusú felhasználói felülettel.

 

Következtetés

Ez egy rövid részlet volt a Kubuntu Vs. Ubuntu, minden szükséges információval, hogy tisztázza a két Linux disztribúcióval kapcsolatos kétségeit. Mint fentebb említettük, mind a Kubuntu, mind az Ubuntu ingyenes és nyílt forráskódú, de a GUI tekintetében különböznek, mivel a Kubuntu a KDE-t, az Ubuntu pedig a GNOME-t használja.

Kétségtelen, hogy az Ubuntu egy kiváló operációs rendszer, de a Kubuntu jobb, ha a felhasználói felületről és a teljesítményéről van szó.

 

EZ IS ÉRDEKELHET: